Utiliteitsbouw
Wij werken op constructief gebied niet alleen ontwerpen uit op het gebied van de woningbouw, maar hebben ook veel ervaring in het berekenen en detailleren voor de utiliteitsbouw (kantoren, fabrieken, sporthal, etc.) en afwijkende constructies. Mocht u hier meer over willen weten, neem dan contact met ons op.

Adviesbureau Stapelbroek
Silvesterstraat 20
6603 DX Wijchen
T 024-324 5401
F 024-324 5402
E info@stapcon.nl

Vervangende nieuwbouw washalgebouw, Heerenduinweg 1 te IJmuiden:

sluiten

Volgende pagina >>Locatie: Heerenduinweg 1 te IJmuiden (Noord Holland)
Bouwjaar: oktober 2012
Werkzaamheden: (mede in overleg met projectleider Arie Verduijn van Kuwait Petroleum (Nederland) BV.), de hoofdconstructeur van het te renoveren washalgebouw. Hoofdconstructeur van de luifeloverkapping (welke losstaand over het washalgebouw heen is gebogen), vloeistofdichte vloeren en fundatie(s) op staal gefundeerd.

Hoofdconstructeur van de luifeloverkapping van het tankstation.
Bijzonderheden: Locatie ligt vlak bij de kust. Volgens de Eurocode geldt aldaar een relatief hoge windstuwdruk. In combinatie met de blokkeringsfactor voor overkappingen (eveneens Eurocode) krijgt de constructie “flink voor z’n kiezen”.

De vloeistofdichte (plaat)vloeren worden op staal gefundeerd. De geïntegreerde putten / goten worden in fase(n) gestort. Daardoor autogene krimpspanningen in het beton, welke door (krimp)wapening moeten worden opgevangen.

Ivm. het in de hand houden van de scheurwijdte van het beton (als bedoeld voor de vloeistofdichte betonvloeren) is gekozen voor een fijnmazige orthogonale wapening met een maximale maaswijdte van 100mm¹.

De fundatie van de luifeloverkapping, welke over het washalgebouw heen staat, is geïntegreerd in de vloeistofdichte vloer (plaatfundatie).