Utiliteitsbouw
Wij werken op constructief gebied niet alleen ontwerpen uit op het gebied van de woningbouw, maar hebben ook veel ervaring in het berekenen en detailleren voor de utiliteitsbouw (kantoren, fabrieken, sporthal, etc.) en afwijkende constructies. Mocht u hier meer over willen weten, neem dan contact met ons op.

Adviesbureau Stapelbroek
Silvesterstraat 20
6603 DX Wijchen
T 024-324 5401
F 024-324 5402
E info@stapcon.nl

Uitbreiding woonhuis Veldweg 7 te Wijchen

sluiten

Volgende pagina >>Locatie: Wijchen (Gelderland)
Bouwjaar: juni 2012
Werkzaamheden: In overleg met de bewoners de architectuur van de uitbreiding.
(Hoofd)constructeur staal-, hout- en betonconstructie voor het uitbreidingsvoornemen.
Constructieve begeleiding tijdens de uitvoering van het uitbreidingsvoornemen.
Bijzonderheden: Plaatfundatie op staal gefundeerd door een verminderde draagkrachtige ondergrond. De plaatfundatie met vorstrand heeft parallel aan de lange zijde 2x extra verzwaarde vloerstoken om de belasting(en) vanuit de bovenbouw, welke hoofdzakelijk via de korte gevels hun afdracht vinden, op te kunnen nemen.

Doordat de nieuwe achtergevel bijna volledig uit glas bestaat, en om enigszins stabiliteit in de uitbreiding te brengen, is ervoor gekozen om een schorende staalconstructie in de achtergevel op te nemen. Deze verzorgt de stabiliteit bij wind haaks op zijgevel(s).

Om akoestische en brandwerende redenen is ervoor gekozen om een prefab voorgespannen betonnen kanaalplaat als verdieping op te nemen.

Om de (dak)pakketdikte van de gordingen en dakplaat zo slank mogelijk te houden, is ervoor gekozen om de gordingen in de dakplaat te integreren. De kapconstructie zal derhalve in het werk worden getimmerd.
Tekeningen: B1 – bestaande situatie
B2 – situatie na wijziging
B3 – technisch blad