Utiliteitsbouw
Wij werken op constructief gebied niet alleen ontwerpen uit op het gebied van de woningbouw, maar hebben ook veel ervaring in het berekenen en detailleren voor de utiliteitsbouw (kantoren, fabrieken, sporthal, etc.) en afwijkende constructies. Mocht u hier meer over willen weten, neem dan contact met ons op.

Adviesbureau Stapelbroek
Silvesterstraat 20
6603 DX Wijchen
T 024-324 5401
F 024-324 5402
E info@stapcon.nl

2 laagse dakopbouw / uitbreiding, op een bestaand woonhuis, te Lent

sluiten

Volgende pagina >>Locatie: fam. Rosenberg, Queenstraat 76 te Lent (Gem. Nijmegen)
Architect: teken- / Adviesbureau Thijssen
Heumenseweg 83
6603 KT WIJCHEN

T.  024-373 5417
F.  024-373 5417

Aannemer: aannemersbedrijf van Vulpen BV.
Pieter Zeemanstraat 12
6603 AW Wijchen

T. 024-348 0041
F. 024-348 0042
W. www.aannemingsbedrijfvanvulpen.nl

Bouwjaar: september / oktober 2009
Werkzaamheden: Meedenken in “lichtgewicht” draagconstructie, Voor een 2 laagse dakopbouw / uitbreiding, op een bestaand woonhuis.
(deels) uitdetailleren iom. de bouwkundig aannemer van het prefab systeem.
Binnenzijde “hout-skelet-bouw” wanden, buitenzijde “halfstééns” metselwerk (patroon als bestaand).
Bijzonderheden: Vaak voldoet bij nieuwbouw de bestaande constructie net aan het draag vermogen zoals gesteld in het bouwbesluit. In de bestaande constructie is dan ook weinig (rest)capaciteit om nog bijv. een extra bouwlaag te kunnen dragen.

Om toch 2 bouwlagen extra aan te brengen op de bestaande constructie is creativiteit om gewicht te besparen een must. Naast het ontwerpen van de draagconstructie van de extra bouwlagen heeft de constructeur ook de taak om de bestaande constructie te toetsen op de gewichtstoename van de betreffende uitbreiding. De architect vertaald dit alles op zijn tekeningen, die als uitgangspunt dienen voor het werk van de bouwkundig aannemer.

Door de bouwkundig aannemer (van Vulpen uit Wijchen) werd al snel gedacht aan prefab. Mede doordat er weinig ruimte was op locatie om spullen op te slaan (binnen stedelijk), derhalve is gekozen om (bijna) alles voor te bereiden op de werkplaats van de bouwkundig aannemer.
Tekeningen: overzicht staalconstructie