Utiliteitsbouw
Wij werken op constructief gebied niet alleen ontwerpen uit op het gebied van de woningbouw, maar hebben ook veel ervaring in het berekenen en detailleren voor de utiliteitsbouw (kantoren, fabrieken, sporthal, etc.) en afwijkende constructies. Mocht u hier meer over willen weten, neem dan contact met ons op.

Adviesbureau Stapelbroek
Silvesterstraat 20
6603 DX Wijchen
T 024-324 5401
F 024-324 5402
E info@stapcon.nl

Nieuwbouw TANGO-Q8 tankstation Wijkermeerweg 117 te Beverwijk:

sluiten

Volgende pagina >>Locatie: Wijkermeerweg 117 te Beverwijk
Architect: Kuwait Petroleum (Nederland) BV
www.q8.nl
Bouwjaar: Juni 2008 (opgeleverd)
Werkzaamheden: (hoofd)constructeur staal- en betonconstructie
Bijzonderheden: Het ingraven van de brandstoftanks is gebeurd mbv. een zogenaamde sleufwand bekisting, met aan de buitenzijde een bronbemaling om het tankgat enigszins droog te houden. De brandstof installatie kan nu van de tanks naar de pomp eilanden gelegd worden.

Na het slaan van de prefab betonnen heipalen, kan de bekisting voor de luifelfundatie aangebracht worden. er is rekening gehouden met de aanlegdiepte van de poer zodat men geen (nauwelijks) hinder ondervindt van de grondwaterstand. Het grondwerk onder de luifel kan nu afgerond worden zodat de vloeistofdichte betonvloer gestort kan worden.

Na het storten (uitharden) van de betonvloer/ fundatie, kan de staalconstructie tbv. de bovenbouw aangebracht worden. De staalconstructie is goed gedetailleerd, zodat op het werk geen noemenswaardige problemen ontstaan. Het aanbrengen van de doorval beveiligde dakbeglazing kan nu plaatsvinden. De glasplaten zijn qua afmetingen zo gemaakt dat zij nog handzaam (ca. 2 personen) zijn.

De afwerking kan nu plaatsvinden, te denken valt aan aansluiten van elektra, pompen, reklame, etc. Tot slot wordt het project opgeleverd, en is het tankstation klaar voor gebruik.
Tekeningen: overzicht staalconstructie
overzicht betonconstructie